Mary Groenewoud is per 1 september benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Amphia Ziekenhuis. Amphia krijgt daarmee een driehoofdige raad van bestuur. Deze bestaat naast Groenewoud uit voorzitter Olof Suttorp en Ernst Hoette. Daarnaast krijgt de raad van toezicht drie nieuwe leden.

Het Amphia Ziekenhuis in Breda kende sinds 2010 een vijfhoofdig directiecomité. Binnen deze structuur vormden Suttorp en Hoette tevens de raad van bestuur. De keuze “breed aan de top” had indertijd als doel om de noodzakelijke vernieuwing en professionalisering van het ziekenhuis efficiënter en effectiever door te voeren.

Vanaf het begin was duidelijk dat de topstructuur van een vijfhoofdig directiecomité zou wijzigen, zodra de organisatie in rustiger vaarwater zou komen. “Dat moment is nu”, aldus bestuursvoorzitter Olof Suttorp. “De afgelopen jaren stonden in het teken van vernieuwing en professionalisering van de kwaliteit van onze zorg. De komende jaren zal de nadruk meer liggen op het bestendigen van al deze doorgevoerde innovaties en veranderprocessen. Wij hebben als directiecomité geconstateerd dat door de relatieve rust en overzichtelijkheid én door het goed functioneren van ons managementteam, alsmede door de rol die de coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf-Amphia sinds 1 januari 2015 vervult, er op korte termijn geen behoefte meer is aan vijf directeuren.”

Lees verder op skipr.nl

Doortje Briedé-Bultman