Hoe weet je welke zorg-apps goed zijn?

  • Doortje Briedé

    Online-therapie met behulp van je mobiel wordt steeds populairder en het aantal zorg-apps groeit dus. Maar hoe weet je nou welke app goed is en welke niet?

    Ga vooral zelf actief op zoek naar informatie over de applicatie, zeggen de kenners. “Apps zijn handig, maar wees wel voorzichtig. Schaf niet zomaar een app aan, voordat je je erin hebt verdiept”, is het advies van Thom Meens van de Nederlandse Patiënten en Cliënten Federatie (NPCF).

    Als consument moet je kritisch tegenover het aanbod van de apps staan, zeggen de deskundigen. Zo is het belangrijk om te weten wat een app met je gegevens doet. Is de privacy wel gewaarborgd of deelt de applicatie informatie met andere partijen?

    Daarnaast moet je weten wie de maker is van de app. Vraag jezelf af of deze betrouwbaar is, en met welk doel de app is gemaakt. “Specialisten op het gebied van gezondheid kunnen meer informatie geven over de werking van de applicatie”, vult Lucien Engelen van Radboud Reshape Center aan.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Jesse

    Het is goed dat nu de technologie ons in staat stelt om onze gezondheid te controleren via apps. Maar ik geef nog steeds de voorkeur aan de ouderwetse manier om iets als CBD olie -een geweldige optie voor uw gezondheid met goede beoordelingen